diumenge, 13 d’octubre de 2013

Com observarem la ruca?

D’aquesta manera, hem començat per la plantació de la seva llavor i així poder veure el seu procés de germinació i com van creixent amb el pas del temps. Cal dir que aquestes llavors les hem plantat en dues condicions diferents. Trobem, d’una banda, les llavors que reben llum solar i que no estan tapades; i, de l’altra, les llavors que reben llum artificial i que, a partir de l’ús d’un plàstic que cobreix la terra, aconseguim un hivernacle de petites dimensions. D’aquesta manera, farem un seguiment continuat i veurem quines condicions afavoreixen el seu creixement i anirem responent totes aquelles inquietuds que ens vagin sorgint.


Donat que aquesta experiència en un futur podríem traslladar-la a les nostres aules, cal pensar i planificar les nostres tasques en la seva cura i com ens organitzarem. En primer lloc, on situarem les ruques? Els nostres éssers vius es troben al laboratori, que és l’aula on es duu a terme l’assignatura de Ciències Experimentals; trobem que aquest és el lloc idoni, ja que ens permet fer l’observació a totes a la vegada, a més, ens trasllada a allò que faríem a l’escola, perquè les treballaríem des de la nostra aula, per tal que tots els alumnes participessin i poguessin observar. Ja tenim les ruques situades! 

Ara bé, com les cuidarem? Una planta necessita aigua i llum, però quina és la quantitat idònia i cada quant hem de regar-les? La ruca de l’hivernacle l’hem deixat en un lloc on la llum és totalment artificial i no li dóna directament, però pensem que com està tapada ja té un cert grau d’escalfor. L’altra l’hem situat en una taula on hi toca la llum solar d’una finestra que hi ha al davant, i també la llum artificial del fluorescent. Què passarà? Quines condicions seran més adients? Esperem poder resoldre aquests interrogants en les properes entrades, així com si estem regant-la prou o necessita més aigua; de moment, l’hem regat dos cops en tres dies!

Ens acomiadem de vosaltres fins a la propera entrada, esperem tenir noves notícies demà!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada