dilluns, 28 d’octubre del 2013

Què li està passant a la nostra ruca?




Durant aquesta setmana hem observat que a la nostra ruca li està passant alguna cosa, però, per què? Potser té massa aigua?
Massa llum? Poca?
Dilluns al mati estava fluixa i tots els brots de la ruca tapada havien caigut, l’altra en canvi, estava bé però al llarg del matí va anar caient.
L’hem regat prou?
La terra de la ruca estava molt seca i vam pensar que aquest seria el problema però el dimecres quan vam anar a veure-les, ens vam sorprendre perquè encara estava pitjor...
Aquesta situació ens va omplir de dubtes, i fins i tot, ens va frustrar, ja que no sabíem què estàvem fent malament.
Comprem una altra ruca? Esperem a veure què passa?
Per a la nostra sorpresa, rere haver enfrontat les nostres opinions vers què fer amb l’observació de l’ésser viu, divendres una d’elles havia ressorgit! Estava un altre cop amb els brots enlairats.
Hem dialogat, hem conversat sobre la situació estranya de la nostra ruca... A quines conclusions hem pogut arribar?
De divendres a dilluns de la setmana passada vam posar massa aigua i la vam ofegar, com que necessitava més llum la vam col·locar sota un llum fluorescent artificial. Després d’això, va acabar de morir, la vam deixar en l’estat originarl i una d’elles va refer-se, creiem que perquè vam posar-hi aigua però amb mesura.
Aquest matí tornava a estar pansida, hem decidit fer forats a sota per descartar que no estiguem ofegant-la i fent-la sofrir canvis molt bruscos en la seva terra i per tant, afectant als seus nutrients.
Continuarem observant i actuant per veure de quina manera podem salvar la nostra ruca i a veure què més podem fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada