dimarts, 19 de novembre del 2013

Com cuidar una planta?

Per començar aquesta entrada i situar-nos una mica en el que vindrà...
Recordem que som noies estudiants del Grau en Educació Primària, ho fem perquè estem de pràctiques actualment i, a una de les nostres aules estem treballant les plantes i una situació d’aula i espontània ens ha ajudat a iniciar aquesta entrada que volíem fer i a incloure nou material a la nostra recerca sobre la cura de les plantes. A continuació descrivim la situació i comencem l’entrada dels links.
A l’aula de 3r estem tractant el tema de les plantes i la mestra ha proposat tenir cura a l’aula d’una planta i per engegar una mica de coneixements previs, ha decidit preguntar als alumnes què cal fer per cuidar les plantes.
En Cesc, un dels alumnes de la classe, ha comentat que la seva mare veu el programa “Divendres” de TV3 a les tardes i que recorda que un dia parlaven de les plantes. 
Busquem...
En Cesc va obrir la porta a la recerca de com hem de cuidar les nostres plantes que tenim a casa. Vam trobar el programa on en parla. En el vídeo que trobareu a continuació, una especialista, la Silvia Burés, ens explica i dóna els consells bàsics a l’hora de cuidar les plantes i fer que no se’ns morin. (link que condueix al programa "Divendres").
Què hem après?
Primer de tot ens hem preguntat qui era la Sílvia Burés, perquè potser podríem obtenir més informació sobre el nostre ésser viu sabent qui és ella. La primera cosa que ha dit la Sílvia és que hem de tenir paciència, hem de parlar amb elles, observar-les. Nosaltres amb la planta de la classe no en vàrem tenir. També hem vist que no totes les plantes necessiten la mateixa aigua i la mateixa llum.
Seguim fent recerca…
Hem fet recerca sobre qui era Sílvia Burés i hem sabut que era una enginyera agrònoma que té un consultori de plantes i que col·labora amb la Vanguardia. Hem entrat a la Vanguardia des de l’ordinador de l’escola i hem trobat que hi ha un consultori de jardineria i que ella és la persona encarregada. És un fòrum on la gent expressa els seus dubtes i on poden trobar solucions a les seves inquietuds. Pot ser nosaltres també podríem expossar els nostres? A les nostres ruques els hi sortiran flors?
Una altra eina de treball a l’aula amb què estemtreballant és el llibre de text, i després de fer recerca i documentar-nos sobre com cuidar una planta i quina ha de ser la nostra actitud, escollim una pàgina del llibre que ens servirà de guia pràctica per a la cura de la planta i per comprendre què li passa.

Imatge d'un llibre de text d'escola on dóna consells per a cuidar plantes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada