dimarts, 19 de novembre del 2013

Continuem!

Com continuen les ruques?
Imatges de la ruca que tenim a interior i exterior
Encara no ha passat ni un mes des que les vam plantar i ja han crescut molt. Pensem que no han crescut encara més perquè el test on les tenim és petit i no tenen prou espai. Ens plantegem trasplantar una d’elles, la que està més crescuda, encara que pensem que són tiges dèbils i podrien trencar-se. Continuarem observant i pensant sobre el trasplantament...
Pel que fa a la seva cura, cal dir que ara n'estem tenint molta. No les reguem tan sovint, però les observem diàriament, les toquem i pensem molt en les seves necessitats.
Li dóna prou el sol? Si pensem que no és suficient la posem a una zona on toca més el sol.
I a la nit, ara que fa fred, què podem fer? Les nostres ruques passen molt de temps a l’interior. Una d’elles passa les hores de sol a una terrassa on li toca el sol i a la tarda-nit la posem a la cuina, on no fa tant fred i li toca la llum artificial. L’altra està sotmesa a la llum artificial tot el dia, ja que com hem dit abans, està a casa.
Un dels neguits d’aquests dies...
Està plovent molt! Què fem amb la ruca que tenim a la terrassa? Durant aquests dies hem tingut una incertesa important sobre la pluja i la ruca. Si la que tenim a l’exterior la deixàvem a la terrassa potser rebria un excés d’aigua, s’ofegaria i no hauríem tornat a tenir una bona cura d’ella. Així que la ruca la vam tenir tot el dia dins però si els núvols marxaven la posàvem fora i, quan tornava a ploure, cap a dins un altre cop. També cal dir que aquests dies que ha estat dins i fora per la pluja no s’ha regat, perquè entre que li ha caigut aigua i la humitat que hi havia ja és suficient.
Una nova observació
Les fulles de la ruca ja no són tan petites, ara continuen tenint la seva forma rodoneta però algunes d’elles s’estan fent més grans i més amples.  Fins i tot, hi ha algunes que sobresurten per damunt de les altres.
I ara, què en pensem?
Imatges de la ruca d'interior
Veient i observant el procés que estan seguint les nostres plantes des que les vam plantar, pensem que ho estem fent bé. Les plantes s’estan nodrint correctament i reben tot el que necessiten per viure. Ara tenim el dubte de l’espai i sobre què farem al respecte.  Una altra cosa que encara no hem pogut esbrinar i que esperem poder veure és si les nostres ruques tindran flors o no. En cas de no poder observar-ho i descobrir-ho de primera mà, haurem de fer recerca i resoldre el dubte. De moment, esperem.
Fem recerca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada