dijous, 7 de novembre del 2013

Tornem a començar!

Ens deixem portar...
A l’entrada anterior vam parlar sobre què podia estar passant-li a la nostra ruca i vam preguntar-nos coses al respecte. Rere parlar i dialogar i intentar respondre les nostres preguntes vam arribar a la conclusió que no l’havíem cuidat bé i que no vam comprar les llavors i tot el que calia al lloc adequat. Pensem que és per això que el treball de cuidar la ruca no ens ha sortit prou bé.
Noves ruques!
Nova ruca, plantada el dia 1/11
Donat que encara teníem temps per a l’observació, vam plantar en dos testos un sobre de llavors de ruca comprat a un garden. Aquest fet ens va motivar molt a continuar el temps que ens quedava, i per a la nostra sorpresa, les noves ruques han crescut molt ràpid i amb exuberància.
Quines diferències hem trobat? Com hem actuat ara?
Una de les noves ruques, plantada dimecres 30/10
La primera ruca ens va créixer dèbil i vam experimentar molt amb ella,  de manera que ja sabíem que podia anar bé o malament. Aquesta segona plantació l’hem fet amb més cura, amb adob i terra de jardí. L’hem cuidat al sol i a interior i a tots dos ambients ha donat bons resultats.
Resolem dubtes...
Una de les preguntes que ens fèiem a l’entrada anterior era sobre l’aigua i si l’havíem regat prou. Ens hem plantejat l’opció d’haver-les regat massa i hem considerat també que al laboratori feia massa calor i que ha sofert un problema nutritiu, potser l’aigua l’absorbia massa ràpid pel calor però no era del tot suficient per donar-li força a la planta i que aquesta pogués realitzar les seves funcions.
Què observarem a partir d’ara?
A partir de les nostres observacions ens hem adonat que aquesta vegada ha començat millor. Ara volem veure què li passarà a la ruca.
Canviarà molt més? Creixerà més? Es faran més altes les tiges? Què passarà amb les fulles? Deixarà de créixer?

Abans que acabem de fer aquest treball i aquesta observació d’un ésser viu, farem una entrada amb material interactiu amb consells per a poder cuidar una ruca o alguna altra planta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada