diumenge, 13 d’octubre del 2013

Ens presentem

Benvinguts i benvingudes al bloc PLANTEM RUQUES A L’AULA! Nosaltres som un grup de cinc estudiants del Grau d’Educació Primària de Blanquerna, Universitat Ramon Llull, format per l’Alba, la Floren, la Marta, la Judit i la Núria.



A partir de l’assignatura d’Ensenyament i aprenentatge de les Ciències Experimentals ens acostarem a un tractament general de l’observació dels éssers vius. Així doncs, la intenció d’aquest blog és compartir l’observació i l’evolució d’un ésser viu, així com la nostra experiència en aquest procés al llarg de tot un mes i poder compartir-la amb vosaltres. 
A partir d’aquest treball pretenem posar-nos a la pell del mestre, que hauria de fer aquesta tasca a l’escola, i a través de l’observació, formular una sèrie de preguntes didàctiques amb l’objectiu d’esbrinar alguna cosa en concret. L’ésser viu, que nosaltres hem triat, ha estat la ruca. 

Què és la RUCA?
La ruca (eruca sativa) és una espècie de planta amb flor dins la família brassicàcia. És una planta originària de la regió mediterrània; es troba com a planta silvestre i conreada. És una herbàcia anual, de 20 a 80 cm d'alt, amb fulles pinnatífides. Les flors són blanquinoses o groguenques disposades en raïms. El fruit és una síliqua. Fa una olor forta característica que recorda la d'altres brassicàcies com la col. És una planta de creixement molt ràpid i poc exigent en nutrients.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada